ekskursii.by

Беларускі экскурсійны партал

Мачанка (верашчака)

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Мачанка

Мачанка (верашчака) - гэта беларускаz нацыянальнаz страва, мясны соус, які рыхтуецца на аснове абсмаленых свежых свіных рэбраў, якія потым тушаць на патэльні або ў гліняным гаршку з падлівай з мукі і масла, часам дадаецца і малако. Мачанка заўсёды падаецца з блінамі.

Назва дадзенай стравы паходзіць ад слова «мачаць».

Верашчака ў якасці аднаго з варыянтаў мачанкі ў народнай кухне Вялікага княства Літоўскага вядомая з сярэдзіны XVIII стагоддзя. Аўтарам рэцэпту з'яўляецца каралеўскі кухмістар Верашчака. Аднак вялікую папулярнасць гэта страва набыла ў XIX стагоддзі з-за супадзення назвы з прозвішчам каханай Адама Міцкевіча - Марылі Верашчакі.

Верашчака – гэта адно з самых вядомых страў кухні Беларусі, пры гэтым у розных рэгіёнах нашай краіны традыцыйны рэцэпт мае сваю арыгінальную спецыфіку.

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.

[GASTRO_EKS]

Заяўка на арганізацыю тура