Мінскі малочны завод №1 быў заснаваны ў 1929 годзе. Менавіта з гэтага часу пачынаецца гісторыя завода. Да канца 1929 года ўжо была выпушчана першая прадукцыя: сыраватка, кефір, малако.
Сёння завод стараецца ісці ў нагу з сучаснымі тэндэнцыямі. Прадпрыемства не толькі застаецца першым у сваім рынкавым сегменце, але і павялічвае асартымент, нарошчвае аб'ёмы экспарту, не губляючы пры гэтым свайго пакупніка.
Вытворчыя магутнасці прадпрыемства дазваляюць перапрацоўваць звыш 800 тон малака ў суткі, а асартымент вырабляемай прадукцыі здольны задаволіць запыты самых патрабавальных і пераборлівых пакупнікоў. На сённяшні дзень асартымент прадукцыі налічвае звыш 250 найменняў. Прадпрыемства вырабляе не толькі традыцыйныя малочныя прадукты - кефір, тварог, малако, смятану, масла - але і мае вялікую лінейку дэсертаў: ёгурты, жэле, пудынгі, пасты. На прадпрыемстве працуе асобны цэх па вытворчасці дзіцячых малочных прадуктаў, дзе выпускаюцца малако і кефір для харчавання дзяцей з васьмі месяцаў, а таксама ёгурты для дзяцей дашкольнага і школьнага ўзросту. Асаблівае месца ў асартыменце займаюць вядомыя глазураваныя сыркі, выраб якіх упершыню ў Беларусі быў распачаты менавіта на Першым Мінскім малочным заводзе. Сёння тут выпускаецца 7 гандлёвых вядомых марак, сярод якіх кожны пакупнік знойдзе сабе што-небудзь па гусце:
«Мінская марка»,
«Славянскія традыцыі»,
«Малочная краіна»,
«Дэпі»,
«Венскі сняданак»,
«Арыстэй»,
«Я смачны».
Мінскі малочны завод №1 з'яўляецца шматразовым пераможцам нацыянальных і міжнародных конкурсаў і выстаў, такіх як «Прадэкспа», «Аграрусь», «Выбар года», «Брэнд года», «Народная марка» і іншыя.
З 2017 года на Мінскім малочным заводзе праводзяцца экскурсіі для арганізаваных школьных груп.