Збіцень

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Збіцень

Збіцень – гэта беларускі нацыянальны напой, у склад якога звычайна ўваходзіць мёд, вада, лячэбныя травы, перац, гваздзіка, мушкатовы арэх, а таксама могуць прысутнічаць бярозавыя лісцi, аер, ліпавы цвет.

Першая згадка гэтага напою ў летапісах адносіцца да 1128 году. А першы больш падрабязны рэцэпт быў апісаны ў «Дамастроі», літаратурным дапаможніку XVI стагоддзя.

Збіцень быў папулярны ў Беларусі ў XVIII - XIX стагоддзях. У народнай медыцыне ён выкарыстоўваўся ў якасці протівацынготнага сродку.

Збіцень бывае як алкагольным, так і безалкагольным. Алкагольны збіцень валодае сагравальнымі і супрацьзапаленчымі ўласцівасцямі, таму больш папулярны зімой. У другім выпадку яго можна ўжываць гарачым або халодным. У халодным выглядзе збіцень добра здавальняе смагу, традыцыйна яго пілі ў лазні ці ў спякоту.

Збіцень можна ўжываць без закускі, бо нават алкагольны напой мае невялiкую крэпасць.

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.

Графік экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура

Жадаеце ўсталяваць PWA

favicon

Ekskursii.by

browser icon

Google Chrome