Медавуха

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Медавуха

Медавуха (пітныя мёды) – гэта традыцыйны беларускі напой.

У даўнія часы медавуха выраблялася на аснове салодкага прадукту з дапамогай закісання. Аднак старажытныя рэцэпты і традыцыі яе падрыхтоўкі былі згублены прыблізна ў XV стагоддзі. Медавуха, якая дайшла да нашых часоў, з'явілася пазней, у XVIII стагоддзі, а найбольшую папулярнасць набыла да ХХ стагоддзя, але к таму часу напой ўжо меў крыху іншую рэцэптуру. Звычайна пітныя мёды ўжывалі да ежы. Сучасная медавуха падаецца да традыцыйных нацыянальных страў, у якасці добрай закускі выкарыстоўваюць мяса.

У склад напою традыцыйна ўваходзяць мёд, вада, хмель альбо дрожджы. Часам таксама дадаюць травы і ягады. Крэпасць медавухі можа дасягаць 40 градусаў.

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.

Графік экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура

Жадаеце ўсталяваць PWA

favicon

Ekskursii.by

browser icon

Google Chrome