Медавуха
вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў БеларусьМедавуха (пітныя мёды) – гэта традыцыйны беларускі напой.
У даўнія часы медавуха выраблялася на аснове салодкага прадукту з дапамогай закісання. Аднак старажытныя рэцэпты і традыцыі яе падрыхтоўкі былі згублены прыблізна ў XV стагоддзі. Медавуха, якая дайшла да нашых часоў, з'явілася пазней, у XVIII стагоддзі, а найбольшую папулярнасць набыла да ХХ стагоддзя, але к таму часу напой ўжо меў крыху іншую рэцэптуру. Звычайна пітныя мёды ўжывалі да ежы. Сучасная медавуха падаецца да традыцыйных нацыянальных страў, у якасці добрай закускі выкарыстоўваюць мяса.
У склад напою традыцыйна ўваходзяць мёд, вада, хмель альбо дрожджы. Часам таксама дадаюць травы і ягады. Крэпасць медавухі можа дасягаць 40 градусаў.
Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.