Дранікі

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Дранікі

Дранікі (бульбяныя аладкі) - гэта адна з самых знакамітых і любімых страў беларускай нацыянальнай кухні. Назва стравы паходзіць ад слова «драць», гэта значыць церці, абдзіраць пластамі на тарцы.

Лічыцца, што ўпершыню гэта страва узгадваецца ў 1830 годзе (у Яна Шытлера), а з'явілася яна пад уплывам нямецкай кухні. У Беларусі дранікі сталі вельмі папулярныя з ХIX стагоддзя. Нягледзячы на тое, што бульбяныя аладкі па падобных рэцэптах рыхтуюць у розных краінах, беларускія дранікі заваявалі вядомасць дзякуючы асабліваму густу, нацыянальным кулінарным сакрэтам і ўласцівасцям беларускай бульбы.

У беларускай нацыянальнай кухні страва можа падавацца таксама і ў збанках. У аснове традыцыйных дранікаў ляжаць бульба, цыбуля, соль, а таксама расліннае масла для смажання. Дранікі звычайна падаюць гарачымі са смятанай, сметанкавым маслам, уздорам (топленае свіное сала) або мачанкай.

Графік экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура

Жадаеце ўсталяваць PWA

favicon

Ekskursii.by

browser icon

Google Chrome