Беларускае піва

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Беларускае піва

Беларускае піва – гэта традыцыйны беларускі напой.

Адна з асаблівасцяў беларускага піва - дастаткова нізкая крэпасць дадзенага напою (4-5%, і толькі некаторыя гатункі маюць крэпасць 6 %).

Раней піваварня (разам з вінакурняй) па-беларуску менавалася «бровар». У музеі пад адкрытым небам «Дудуткі», недалёка ад Мінска, знаходзіцца адзіны ў Беларусі бровар, для якога зрабілі выключэнне ў дзяржаўнай манаполіі на прыгатаванне алкаголю.

Штогод у г. Ліда Гродзенскай вобласці праводзіцца Фестываль хмелю, соладу і вады «Lidbeer», на які прыязджае мноства турыстаў з розных куткоў Беларусі і iншых краiн.

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.

Графік экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура

Жадаеце ўсталяваць PWA

favicon

Ekskursii.by

browser icon

Google Chrome