Беларускі кісель

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Belarusian jelly

Беларускі кісель – гэта традыцыйны беларускі напой, які звычайна вырабляецца на аснове аўсяных шматкоў з даданнем вады, ягад і цукру.

Аўсяныя кісялі адносяць да старадаўніх рускіх страў. Іх рыхтуюць ужо больш за адну тысячу гадоў. Кісялі выкарыстоўваліся ў якасці паўсядзённай стравы, а таксама абрадавай стравы на памінках і трызнах.

Кісель, як правіла, п'юць астуджаным. Таксама напой можна падаць з халодным кіпячоным малаком або з узбітымі сліўкамі.

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.

Графік экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура

Жадаеце ўсталяваць PWA

favicon

Ekskursii.by

browser icon

Google Chrome