Беларускі кісель
вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Беларускі кісель – гэта традыцыйны беларускі напой, які звычайна вырабляецца на аснове аўсяных шматкоў з даданнем вады, ягад і цукру.
Аўсяныя кісялі адносяць да старадаўніх рускіх страў. Іх рыхтуюць ужо больш за адну тысячу гадоў. Кісялі выкарыстоўваліся ў якасці паўсядзённай стравы, а таксама абрадавай стравы на памінках і трызнах.
Кісель, як правіла, п'юць астуджаным. Таксама напой можна падаць з халодным кіпячоным малаком або з узбітымі сліўкамі.
Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.