Лідскі квас

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Лідскі квас

Лідскі квас – гэта беларускі брэнд, напой, які вырабляецца на заводзе «Лідскае піва». Прадпрыемства выпускае два віду квасу: хлебны і цёмны.

Наогул, квас – гэта традыцыйны славянскі кіслы напой, які вырабляецца на аснове закісання з пакуты і соладу або з сухога аржанога хлеба, часам з даданнем духмянай травы, мёда, вашчыны. Таксама яго могуць рабіць з бурака, садавіны, ягад. Раней ён часта выкарыстоўваўся як аснова халодных полівак.

Першае згадванне пра Лідскі квас сустракаецца ў дакументах 1920 года. У савецкі час квас быў вельмі папулярным напоем – жоўтая бочка на прычэпе з надпісам «Квас» вядомая ўсім беларусам. У 2006 г. Лідскі піўзавод здзейсніў своеасаблівы тэхналагічны пераварот – першым сярод беларускіх прадпрыемстваў пачаў выпускаць квас у бутэльках.

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або замовіўшы індывідуальную экскурсію для Вашай сям'і, сяброў, калегаў.

Графік зборных экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура

Жадаеце ўсталяваць PWA

favicon

Ekskursii.by

browser icon

Google Chrome