Крамбамбуля

back to article Gastronomic tours in Belarus
Крамбамбуля

Крамбамбуля – гэта спрадвечна беларускі нацыянальны напой. Яго назва паходзіць ад назвы нямецкага лікёру, якая ў далейшым стала намінальнай, так як ёй пачалі пазначаць усе моцныя алкагольныя напоі.

Асаблівы пік папулярнасці крамбамбуля набыла ў XIX стагоддзі, а ў пачатку XXI стагоддзя напой зноў набыў папулярнасць. Апошнія дзесяць гадоў крамбамбуля асацыюецца з музычным праектам Лявона Вольскага.

Склад крамбамбулі, як правіла, уключае ваду, спірт, мушкатовы арэх, мёд, карыцу, тоўчанаю цвічку, чырвоны і чорны перац. Піць напой можна як халодным, так і гарачым.

Духмяную крамбамбулю добра выкарыстоўваць пад стравы, не вельмі насычаныя спецыямі і заправамі. Напрыклад, пад вараную бульбу ці нават пад чорны хлеб.

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.

Графік экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура

Жадаеце ўсталяваць PWA

favicon

Ekskursii.by

browser icon

Google Chrome