Калдуны

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Калдуны

Калдуны – гэта традыцыйная страва беларускай кухні. Існуюць дзве разнавіднасці калдуноў: мучныя і бульбяныя.

Калдуны з мукі - гэта маленькага альбо сярэдняга памеру пельмені, якія рыхтуюцца на вадзе, як правіла, дадаюцца яйкі, масла, а часам і сода. Цеста павінна быць мяккім, эластычным і добра расцягвацца.

Калдуны з бульбы - гэта страва, якая нагадвае дранікі. Іх начыняюць мясам (свінінай). Адметнай рысай бульбяных калдуноў з'яўляецца тое, што з дробна нацёртай бульбы ўбіраецца лішняя вадкасць, такім чынам бульбяная маса становіцца шчыльнай і добра захоўвае форму. Сфармаваныя калдуны абсмажваюцца і падаюцца звычайна са смятанай.

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.

Графік экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура

Жадаеце ўсталяваць PWA

favicon

Ekskursii.by

browser icon

Google Chrome