Бульбяная каўбаса

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Potato sausage

Бульбяная каўбаса – гэта нацыянальная беларуская страва, таксама названая «бульбяная кішка». Яна з'явілася ў нацыянальнай кухні Беларусі ў 19-ым стагоддзі падчас распаўдсюжвання бульбы. Прататыпам дадзенай стравы была яшчэ больш старадаўняя страва - каўбаса з крыві і грэчкі ў свіной кішцы. Паводле легенды, прозвішча ўплывовага магнацкага роду Кішак паходзiла ад таго, што заснавальніку дынастыі вельмі падабалася такая каўбаса. Таксама ёсць рэцэпты каўбас з варанай свінінай, без крыві.

Такую страву з цёртай бульбы і свініны (сала або мяса) беларусы расцэньваюць як вельмі смачную, простую і сытную ежу.

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.

Графік экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура

Жадаеце ўсталяваць PWA

favicon

Ekskursii.by

browser icon

Google Chrome