Бярозавік

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Бярозавік

Бярозавік (бярозавы квас) – гэта старадаўні напой, выраблены на аснове бярозавага соку.

У часы Вялікага княства Літоўскага і Рэчы Паспалітай шляхта называла бярозавы сок «бярозавай юхай», тым самым падкрэсліваючы яго нізкі сацыяльны статус. У сувязі з гэтым дадзены напой згадваецца ў кулінарнай літаратуры даволі позна, у 19 стагоддзі.

У цяперашні час у Гродзенскай вобласці сапраўдны бярозавы квас робяць у асноўным вясной практычна ў кожным вясковым доме. Яго прамысловая вытворчасць адсутнічае. Большасць лакальных фірмаў і арганізацый разліваюць так званы «бярозавы сок».

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.

Графік экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура

Жадаеце ўсталяваць PWA

favicon

Ekskursii.by

browser icon

Google Chrome