Беларуская гарэлка

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Беларуская гарэлка

Беларуская гарэлка – гэта моцны алкагольны напой, водна-спіртавы раствор без колеру і з характэрным густам і спіртавым пахам, вельмі папулярны ў Беларусі.

Упершыню ў Вялікім княстве Літоўскім гарэлка згадваецца ў 15-ым стагоддзі. Яе ўжывалі ў якасці святочнага напою, па асаблівых нагодах.

Традыцыйная беларуская гарэлка - хлебная, на бярозавых нырках або на лісці цi журавінах. На сённяшні дзень шматлікія вытворцы прапануюць розныя варыяцыі густаў і рэцэптаў. У якасці закускі пад гарэлку традыцыйна выкарыстоўваюць сала і салёны агурок.

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.

Графік экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура

Жадаеце ўсталяваць PWA

favicon

Ekskursii.by

browser icon

Google Chrome